Olympische schaatskaarten Vancouver uitverkocht

Slecht nieuws voor de schaatsliefhebbers:

De schaatstickets voor de Olympische winterspelen van begin volgend jaar in Vancouver zijn al bijna uitverkocht. Daarom worden veel kaarten via de zwarte markt verkocht.

Reis- en evenementenorganiastie ATP is, net als bij vorige olympische evenementen, in Nederland verantwoordelijk voor de verkoop van de toegangskaarten. Voor het schaatsen zijn inmiddels tien keer zoveel aanvragen binnengekomen als normaal.

Er zijn dan ook veel meer gegadigden dan er kaarten beschikbaar zijn. Dat komt onder meer doordat de Canadese organisatie Vanoc zeventig procent van de tickets in eigen beheer houdt, zodat de lokale bevolking meer kans heeft om de wedstrijden te bezoeken. Ook in Peking was dit het geval.

Mogelijk komen er door de recessie nog kaarten terug van grote sponsors als Coca Cola, McDonald’s en Visa Card. Die ondernemingen hebben de tickets anderhalf jaar geleden al ingeslagen. Dat was nog voor de recessie en de vraag is wat er over is van de animo onder deze bedrijven.

Ook de Amerikanen, Duitsers, Noren en de Canadezen zijn schaatsminded. Het wordt dan ook zwaar lobbyen voor de Nederlandse reisorganisatie.

Nederland heeft naar schatting een paar honderd kaarten gekregen. ATP wil niet precies vertellen hoeveel. Amerika zou tussen 800 en 1000 kaarten bezitten.

“Het is een politiek spel”, vertelt Jeroen de Roever, manager van de reisorganisatie. “Canada ligt natuurlijk in de achtertuin van de VS.” In deze landen leven de spelen enorm en de concurrentie is groot. Het organisatiecomité hanteert twee regels: deelname en de medaillekansen.

Op internet worden op diverse sites kaarten aangeboden, maar volgens De Roever is dat erg onbetrouwbaar. “Wellicht dat je ter plaatse op de zwarte markt nog aan kaarten kunt komen, maar dan betaal je zeker het dubbele. Een kaartje kost dan tussen de 90 en 140 euro.”

Bron

Lees ook:“Kaarten Olympische Spelen uitverkocht”
Lees ook:Alles in het teken van goud in Peking
Lees ook:Olympisch lespakket
Lees ook:Kaarten uitverkocht, dan maar Marktplaats?
Lees ook:Lammers: Champions Trophy met één keeper

2 reacties op “Olympische schaatskaarten Vancouver uitverkocht

  1. silver account

    Olympische schaatstickets zo goed als uitverkocht Vrijwel alle toegangskaarten voor de schaatswedstrijden tijdens de Olympische Spelen 2010 in Vancouver zijn al uitverkocht. Er waren 8000 kaarten beschikbaar. Een groot deel van deze kaarten waren echter gereserveerd voor Canadezen. Voor buitenlandse bezoekers zijn slechts 2400 kaarten voor de schaatswedstrijden beschikbaar. Nederland heeft naar verluid een paar honderd kaarten gekregen. Mogelijk komen er door de recessie nog kaarten terug van grote sponsors als Coca Cola, McDonald’s en Visa Card. Die ondernemingen hebben de tickets anderhalf jaar geleden al ingeslagen. Dat was nog voor de recessie en de vraag is wat er over is van de animo onder deze bedrijven. Reis- en evenementenorganiastie ATP is, net als bij vorige olympische evenementen, in Nederland verantwoordelijk voor de verkoop van de toegangskaarten. ATP zegt zwaar te lobbyen voor de kaarten die zo nog beschikbaar komen, maar waarschuwt dat er meer kapers op de kust zijn: Ook de Amerikanen, Duitsers, Noren en de Canadezen zijn schaatsminded. “Het is een politiek spel”, vertelt Jeroen de Roever, manager van de reisorganisatie. “Canada ligt natuurlijk in de achtertuin van de VS.” In deze landen leven de spelen enorm en de concurrentie is groot.

      /   Beantwoorden  / 
  2. silver price

    Opvallend is ook de grote hoeveelheid reizen naar Midden- en Zuid Amerika. Naar deze regio worden 178 reizen georganiseerd naar 24 verschillende (ei)landen. Suriname lijkt een populaire bestemming in opkomst bij gezinnen. Gezinnen kunnen kiezen uit twaalf reizen, aangeboden door vier reisorganisaties.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.