Lammers: Champions Trophy met één keeper

Hockeybondscoach Marc Lammers gebruikt de Champions Trophy in Mönchengladbach om het een ander uit te proberen met het oog op de Spelen in Peking. Slechts één keeper maakt deel uit van de selectie.

"'Heel veel coaches denken er al jaren over één keepster mee te nemen, maar wij zijn de eerste die het echt doen. Het is een optie die ik serieus overweeg voor Peking en daarom vind ik dat we het wel een keer moeten uitproberen", aldus Lammers in het Parool.

Vanwege de hitte, smog en hoge luchtvochtigheid in Peking, is een extra frisse veldspeler op de bank geen overbodige luxe. ''Als je van een probleem je voordeel kan maken, kan je je onderscheiden ten opzichte van de concurrentie."

Om blessures te voorkomen bij doelvrouw De Roever heeft Lammers de nodige maatregelen genomen. Zo zal de keepster op trainingen minder vaak bij het team worden betrokken. "Juist dan worden de ballen voluit geslagen. Dat geeft risico's die we nu moeten vermijden."

Zie hier het item van Studio Sport

De hockeydames wonnen gisteren overigens met 2-1 van Duitsland. En dat mag verrassend genoemd worden. Nederland treedt namelijk aan met een B-selectie, vanwege de play-offs van elf internationals.

Lees ook:Sporters mogen bloggen tijdens OS
Lees ook:IOC en FIFA sturen waarschuwing naar clubs
Lees ook:Nederlands zeilduo onthult geheim wapen
Lees ook:Jammer maar helaas
Lees ook:Geen smog, maar schone(re) lucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.